Christian Bale in Aziatisch epos van Zhang Yimou

Batman-acteur Christian Bale heeft getekend voor de hoofdrol in ‘Nanjing Heroes’, een historisch epos van de Chinese regisseur Zhang Yimou (‘Hero’, ‘House of Flying Daggers’)

De Batman-acteur Christian Bale gaat de hoofdrol vertolken in ‘Nanjing Heroes’, een peperduur historisch drama van regisseur Zhang Yimou (die verantwoordelijk is voor enkele van de meest visueel verbluffende Chinese koningsdramas als ‘Raise the Red Lantern’ en ‘martial arts’- of wuxia-films als ‘Hero’ en ‘House of Flying Daggers’). In zijn nieuwste film staat het bloedbad dat het Japanse leger in 1937 in Nanking heeft aangericht centraal.

Bale zal een priester spelen die Schindler’s List-gewijs potentiële slachtoffers van een gewisse dood redt door ze te laten samenwerken met de Duitse zakenman John Rabe. Yimou’s nieuwe project zal met een budget van maar liefst 90 miljoen euro kunnen wedijveren met John Woo’s groots opgezette tweeluik ‘Red Cliff’ als duurste Chinese productie aller tijden. In de film zal zowel Engels als Mandarijns worden gesproken.

Bekijk hier een making- of van Yimou’s oogverblindende, uit spectaculaire actiescènes opgetrokken wraakspektakel ‘Hero’ uit 2003.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content