China toont voor het eerst alle zes Star Warsfilms

© Lucasfilm

Ter promotie van de nieuwste Star Wars, Star Wars: The Force Awakens, die in december de filmzalen zal bestormen, breit Disney voor de eerste keer in China de eerder uitgebrachte delen aan elkaar.

18 december 2015. Dat is de datum die hardcore fans van ’the galaxy far, far away’ al een tijdje in hun agenda omcirkeld hebben. Het is namelijk de dag van de internationale release van het nieuwste deel van de Star Wars saga, Star Wars: The Force Awakens. Daarvoor probeert Walt Disney niet alleen de Europese of Amerikaanse, maar ook de Chinese filmliefhebber warm te maken.

Chinese première

In het land van rijstvelden en hoge muren doet de filmmagnaat dat door de eerste zes episodes achter elkaar te plakken. Een heuse filmmarathon van Lucas’ ruimtebaby’s was in China tot voor kort namelijk niet mogelijk, aangezien Star Wars Episode IV: A New Hope, Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back en Star Wars Episode VI: Return of the Jedi nog nooit vertoond waren.

Daar wil het Shanghai International Film Festival nu verandering in brengen: tussen 13 en 21 juni zal de achttiende editie “het grootste sci-fi meesterwerk in filmgeschiedenis” tot bij de Chinees brengen, voor het eerst in zijn geheel. Zo hopen zowel zij, als Walt Disney Pictures de publieksinteresse voor het zevende deel op te wekken. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content