Charlotte Gainsbourg in nieuwe film Lars Von Trier

Na ‘Antichrist’ en ‘Melancholia’ zal actrice Charlotte Gainsbourg opnieuw meespelen in een film van meester-provocateur Lars Von Trier. Met ‘Nymphomaniac’ belooft Von Trier zijn meest shockerende film tot op heden.

Wie dacht dat ‘Antichrist’ shockerend was, zal bij ‘Nymphomaniac’ grote ogen trekken. Lars Von Trier zal in zijn nieuw werkstuk de seksuele ervaringen van een vijftigjarige vrouw exploreren. De vrouw zal vertolkt worden door Charlotte Gainsbourg. Gainsbourg speelt een zekere Joe die haar seksuele geschiedenis uit de doeken doet aan het personage van Stellan Skarsgård. Von Trier zal zowel een ‘hardcore’ als soft pornografische versie van zijn film uitbrengen. De ongecensureerde versie zal expliciete seksuele handelingen bevatten.

Von Trier is momenteel nog druk het scenario aan het schrijven, maar zou zich in de film vooral willen concentreren op de seksualiteit van een kind. “Lars wil de seksuele opwinding van een jong meisje tonen”, liet producer Peter Aalbæk Jensen zich ontvallen. Hoe Von Trier het precies gaat aanpakken is nog niet duidelijk.

Controverse

Von Trier heeft altijd al een handje weg gehad van controverse. Vorig jaar werd hij nog verbannen van het Filmfestival van Cannes door een ongelukkige uitspraak over Hitler. Eerder deed hij het publiek in Cannes al steigeren met de brutale ‘ontvrouwelijking’ van Gainsbourg in ‘Antichrist’. Von Trier heeft ook al ervaring met het schieten van expliciete seksscènes met de film ‘The Idiots’ (1998). (JVDV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content