Catherine Zeta-Jones kruipt in de huid van beroemde Godmother

© .

Griselda Blanco, de beruchte drugsbarones, wordt in een nieuwe film geportretteerd door Catherine Zeta-Jones. Eva Sørhaug zal de prent over de Colombiaanse Godmother regisseren.

De Colombiaanse Blanco spreekt tot de verbeelding. Na een moeilijke jeugd zocht ze heil in de wereld van de drugssmokkel. De zwaaide de plak over een indrukwekkend distributienetwerk en ging het vermoorden van rivalen niet uit de weg. Ze zou de opdracht hebben gegeven voor zo’n tweehonderd liquidaties, wat haar bijnamen als Cocaïne Godmother en Zwarte Weduwe opleverde. Griselda was een spilfiguur in de Miami Drug War, ook bekend als de Cocaine Cowboy Wars, die de straten van Miami onveilig maakten in de jaren zeventig en vroege jaren tachtig. In 2012, op 69-jarige leeftijd, werd ze neergeschoten.

De Noorse cineaste Eva Sørhaug beklimt de regisseursstoel en Catherine Zeta-Jones zal gestalte geven aan de gevaarlijke drugsbazin. Het script voor de spraakmakende prent werd geschreven door Frank Baldwin. De opnames staan gepland voor begin 2015. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content