Catherine Deneuve te gast op Filmfestival Gent

De succesvolle Franse actrice Catherine Deneuve zakt op zaterdag 16 oktober af naar het Filmfestival van Gent, waar ze samen met de Belgische acteur Jérémie Renier en regisseur François Ozon de komedie ‘Potiche’ komt voorstellen.

Op zaterdag 16 oktober vindt de Belgische première van ‘Potiche’ plaats, de nieuwe film van de succesvolle Franse regisseur François Ozon, die één van de blikvangers was op het Filmfestival van Venetië. Ozon komt de film zelf voorstellen in Gent, en brengt naast de Belgische acteur Jérémie Renier niemand minder dan hoofdrolspeelster en superster Catherine Deneuve mee.

In ‘Potiche’ geeft de Franse – ondertussen bijna 67 – gestalte aan de onderdanige Suzanne, die verplicht wordt om de paraplufabriek van haar wrede man te runnen. Ze krijgt daarbij hulp van Maurice, gespeeld door Gérard Dépardieu, die al voor de zevende keer naast Deneuve op een filmaffiche staat. Het is ook de tweede keer – na de muzikale komedie ‘8 Femmes’ uit 2002 – dat Catherine Deneuve met François Ozon samenwerkt.

Catherine Deneuve is één van de productiefste – haar teller staat ondertussen op meer dan honderd films! – en meest succesvolle actrices uit de Franse filmgeschiedenis. Ze werd bekend dankzij haar rollen in de komedies ‘Les Parapluies de Cherbourg’ en ‘Les Demoiselles De Rochefort’, en speelde vervolgens mee in een aantal cultfilms – onder meer in ‘Repulsion’ van Roman Polanski. Verder prijkte ze naast Björk in Lars Von Triers ‘Dancer In The Dark’.

Ook naast het witte doek is Deneuve een ster. Ze stond in de jaren ’80 model voor Marianne – hét symbool van de Franse republiek – en was in datzelfde decennium het gezicht voor de parfums van Chanel. Voorts was ze de muze van modeontwerper Yves Saint Laurent, en nam ze ooit een duet op met Serge Gainsbourg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content