Cartoon’s organiseert feestelijke publieksopening op 26 april

Zes weken geleden heropende de Antwerpse stadsbioscoop Cartoon’s. Dat wordt 26 april gevierd op een openingsfeest voor het grote publiek.

Cartoon’s heeft reden om te vieren. Zes weken na de officiële heropening vindt het publiek zijn weg al terug naar de Antwerpse stadsbioscoop. “Als we naar de bezoekersaantallen kijken, kunnen we vaststellen dat Cartoon’s bij de betere stadsbioscopen hoort”, vertelt Lumière, mede-eigenaar van de cinema. “Zelfs met de zon in het land blijven de filmliefhebbers komen.”

Het openingsfeest vond bewust niet plaats bij de officiële heropening. “Het belangrijkste was toen om terug films te tonen en filmliefhebbers naar onze bioscoop te krijgen, we wilden niet meteen het grote orkest buiten halen. Nu hebben we een reden om te vieren.”

Avant-premières en talkshow

Op die bewuste zaterdag toont Cartoon’s van 14 uur tot middernacht exclusieve avant-premières in zijn drie zalen. Zo zullen het Amerikaanse ‘Night Moves’ en het Franse ‘Pas son genre’ er te zien zijn. “We zijn geen arthousebioscoop, maar een stadsbioscoop. We tonen films die niet per se in grote bioscoopcomplexen te zien zijn, maar echte arthouse is het niet meer.”

In het vernieuwde bioscoopcafé vindt er een talkshow plaats met acteurs, regisseurs en producers die iets komen vertellen over wat er het komende jaar gaat gebeuren in de filmwereld. Patrick Duynslaegher zal een woordje uitleg geven over het filmfestival van Gent, filmkenners komen praten over het festival van Cannes dat voor de deur staat en regisseur Kadir Balci komt waarschijnlijk zijn nieuwe film ‘Trouw met mij’ voorstellen.

Daarnaast zijn er nog verschillende randactiviteiten zoals een filmquiz en een party om de festiviteiten mee af te sluiten. (FL) Openingsfeest Cartoon’s , zaterdag 26 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content