‘Cars 2’ onthaald op zeer gemengde reacties

Het vervolg op de avonturen van Lightning McQueen is op weg om de eerste film van Pixar te worden die de meeste critici niet lusten.

De jongste jaren was de release van een nieuwe Pixarfilm steevast een hoogtepunt in de filmzomer. Films als ‘Wall-E’, ‘Up’ en ‘Toy Story 3′ konden op laaiend enthousiaste besprekingen rekenen bij de meeste recensenten, en waren ook stuk voor stuk kassuccessen van formaat. De animatiestudio viert dit jaar z’n vijfentwintigste verjaardag, maar voor een keer is er misschien niet echt reden tot feest. De Amerikaanse filmpers is op z’n zachtst gezegd nogal verdeeld wat de nieuwste Pixar betreft.

In ‘Cars 2’ reizen de racewagen Lightning McQueen en takelwagen Mater onder meer naar Europa, om er deel te nemen aan de ‘World Grand Prix’. Dit loopt niet zoals gepland, want de twee raken dankzij de Britse meesterspion Finn McMissile verwikkeld in een gevaarlijke samenzwering.

De nieuwe avonturen van Mater en Lightning zien er volgens de meeste critici wel indrukwekkend uit, maar missen naar verluidt de emotionele kracht die het andere werk van Pixar onderscheidt van de concurrentie. Ook schijnt deze film te hard te rekenen op de niet bepaald verfijnde humor van Mater.

‘Cars 2’ heeft op het moment van schrijven een score van 46% op filmsite ‘Rotten Tomatoes’, wat betekent dat meer dan de helft van de Amerikaanse recensenten de animatiefilm niet konden smaken. Dit is met voorsprong de laagste score die Pixar ooit heeft behaald. Pittig detail: tot dusver dook slechts één film van de studio op ‘Rotten Tomatoes’ onder de 90%. Welke dat was? ‘Cars’, deel 1…

De film draait vanaf 6 juli ook in onze zalen. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content