Carrièreprijs voor Harvey Keitel op filmfestival Locarno

© REUTERS

Een acteercarrière van vijftig jaar voor Harvey Keitel, dat mocht van de organisatie van het internationale filmfestival van Locarno niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaan ontvangt er zaterdag een lifetime achievement award.

Woensdag gaat aan het idyllische Lago Maggiore het 69ste internationale filmfestival van Locarno van start. Bij deze editie staat de 77-jarige acteur Harvey Keitel in de schijnwerpers. Hij krijgt er een lifetime achievement award voor zijn carrière. De plechtigheid vindt zaterdag plaats op de Piazza Grande, het befaamde openluchttheater van de Zwitserse stad.

Keitel krijgt de prijs vanwege zijn 50-jarige filmcarrière, zo laten de organisatoren van het filmfestival weten. De Amerikaanse acteur was onder meer te zien in films als Mean Streets en Taxi Driver van Martin Scorsese, Thelma & Louise van Ridley Scott, alsook Reservoir Dogs en Pulp Fiction van Quentin Tarantino.

Prijs voor België?

Ook enkele Belgen maken kans op een filmprijs in Locarno. Zo gaat Vincent, de nieuwe speelfilm van Christophe Van Rompaey, in wereldpremière op het festival. Op 12 augustus wordt de film met onder meer Spencer Bogaert, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg en de Franse actrice Alexandra Lamy vertoond op de Piazza Grande. In België is het nog wachten tot 31 augustus vooraleer Vincent in de bioscoopzalen verschijnt. Het is van Any Way the Wind Blows in 2003 geleden dat er nog een Vlaamse film in openlucht op de Piazza Grande stond geprogrammeerd.

(Belga/JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content