Carice van Houten gaat Greta Garbo spelen

© Reuters

De 36-jarige Nederlandse actrice Carice van Houten, bekend van films als ‘Zwartboek’ en ‘Valkyrie’ en van de tv-reeks ‘Game of Thrones’, kruipt in de huid van filmlegende Greta Garbo (1905-1990).

Dat meldt de Amerikaanse filmwebsite Screendaily. Van Houten zal de film zelf produceren.

De legendarische Zweedse actrice Greta Garbo brak door in de periode van de stomme film. De beeldschone, mysterieuze Zweedse speelde vaak tragische rollen in historische drama’s, maar toen zij in de komedie ‘Ninotschka’ van ernst Lubitsch zowaar lachte, luidde de reclame: “Garbo laughs”.

Haar eerste sprekende film, ‘Anna Christie’, was eerder al verkocht met de catchphrase ‘Garbo talks’. Garbo had een haat-liefdeverhouding met Hollywood en haar studio MGM. Na haar carrière trok de actrice, die nooit huwde, zich volledig uit het openbare leven terug.

“Ik ben opgegroeid met stomme films”, zegt Van Houten tegen Screendaily. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door die periode. Ik voel me sterk aangetrokken tot Greta Garbo, haar kunst en haar eenzaamheid, haar complexe karakter.”

Vorig jaar zei Van Houten al tegen Amerikaanse media dat ze ervan droomde ooit Garbo te mogen spelen. Het scenario voor de autobiografische film moet in de herfst gereed zijn. Wanneer de opnamen beginnen, is nog onbekend. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content