Captain Kirk op de vuist met Jezus in eerste script ‘Star Trek’

© -

Uit een nieuw boek ter ere van 50 jaar ‘Star Trek’ blijkt dat het script voor de eerste film uit 1979 aanvankelijk een vuistgevecht bevatte tussen Captain Kirk en Jezus Christus.

Het historiografische boek The Fifty Year Mission, over de geschiedenis van Star Trek, geeft enkele grappige anekdotes prijs over de aanloop naar de eerste Star Trek-film. Michael Jan Friedman, schrijver van de befaamde serie met dezelfde naam, legt uit hoe de plot voor de film Star Trek: The Motion Picture (1979) aanvankelijk een verhaallijn kende waarin de crew van het ruimteschip The Enterprise het moest opnemen tegen aliens die de namen van bekende Bijbelfiguren aannamen. In het grote eindgevecht zouden Captain Kirk en een boosaardige alien genaamd Jezus op de brug van The Enterprise op de vuist gaan.

Ook een ander gek idee passeerde volgens Roddenberry de revue: er zou zijn voorgesteld om de crew in een reeks tijdreizen terug te brengen naar 22 november 1963, om de moord op President Kennedy te verijdelen. Uiteindelijk is de film ver weggebleven van wat anders een gênant moment in de geschiedenis van het genre had kunnen zijn.

De publicatie van het boek, geschreven door Edward Grosse en Mark A. Altman, komt samen met de nieuwste Star Trek-film Star Trek Beyond uit. (KB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content