Cannes jury Un Certain Regard bekendgemaakt

Leïla Bekhti, Tonie Marshall, Luciano Monteagudo en Sylvie Pras vergezellen Amerikaans acteur Tim Roth in de jury voor Un Certain Regard, een onderdeel van het Filmfestival van Cannes.

Twee dagen voordat het startschot van het meest prestigieuze en decadente filmfestival ter wereld wordt gegeven zijn de namen voor de jury van Cannes-nevensectie Un Certain Regard bekendgemaakt. Un Certain Regard gaat op 17 mei van start op het Filmfestival van Cannes met de film ‘Mystery’ van de Chinese regisseur Lou Ye.

Eerder was al bekend dat acteur Tim Roth als voorzitter van de Un Certain Regard jury zal optreden. Hij zal bijgestaan worden door de Franse actrice Leila Bekhti, Franse producer Tonie Marshall, filmcriticus Luciano Monteagudo en Sylvie Pras, artistiek directeur van het La Rochelle Filmfestival.

De Jury zal op zaterdag 26 mei, een dag voor de uitreiking van de Gouden Palm, een winnaar aanduiden binnen de respectievelijke selectie. Un Certain Regard wordt afgesloten met de vertoning van Gilles Bourdos’ ‘Renoir’. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content