Cannes 2011: de favorieten van Dave Mestdach

Dave Mestdach, filmkenner en journalist van Knack Focus, zet alvorens zijn valiezen te pakken zijn persoonlijke vijf must see films van Cannes 2011 voor u op een rijtje.

1. Hanezu No Tsuki van Naomi Kawase. Veel info valt er over Naomi Kawase’s nieuwste voorlopig niet te rapen, maar wie Shara en The Mourning Forest heeft gezien weet wat hij van de Japanse cineaste kan verwachten. Met name: stilistisch uitgepuurde en subtiel naar de strot mikkende cinema die zich geen bal aantrekt van commerciële conventies. Onthaasten op pellicule.

2. We Need to Talk About Kevin van Lynne Ramsay. De Schotse indieregisseuse Lynne Ramsay maakte eerder Ratcatcher en Morvarn Cellar. Arthousemuze Tilda Swinton en karakterkop John C. Reilly spelen een getraumatiseerd koppel. En Radiohead-snarenplukker Jonny Greenwood tekent voor de score. Ziedaar drie redenen om nu al in koor te roepen: we need to talk about we need to talk about Kevin.

3. Yellow Sea van Hong-jin Na. Drie jaar geleden maakte de Koreaan Hong-jin Na een ronduit fabuleus debuut met de serial killer thriller The Chaser. Dit keer brengt hij weer een achtervolgingverhaal, maar dan over een taxichauffeur die het aan de stok krijgt met de Chinese en Koreaanse maffia. ‘De beste genrefilm van het jaar’, aldus Madame Soleil.

4. Il Conformista van Maestro Bernardo Bertolucci krijgt dit de ere-Palm voor zijn carrière en dus krijgt misschien wel zijn beste film veertig jaar na zijn oorspronkelijke release een poetsbeurt in de immer voortreffelijke reeks Cannes Classics. Een nog altijd aangrijpend, wondermooi en akelig actueel psychodrama over een laffe burgerman verblind door het fascisme.

5. This Must Be the Place van Paolo Sorrentino. Sean Penn als overjaarse gothrocker op zoek naar een nazibeul? Of dit wordt de lachkramp van de eeuw, of Il Divo-maker Paolo Sorrentino maakt er een wonderlijke mélange van stijl, soap en sentiment van. We hopen alvast stiekem op beide.

Hieronder de trailer van ‘Yellow Sea’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content