Cameraman Stijn Van der Veken wordt lid van American Society of Cinematographers

De Vlaamse cameraman Stijn Van der Veken is uitgenodigd om lid te worden van de American Society of Cinematographers die de beste en meest vermaarde directors of photography ter wereld groepeert. Een grote eer.

De Vlaamse cameraman Stijn Van der Veken is uitgenodigd om lid te worden van de American Society of Cinematographers (ASC), de internationale beroepsvereniging die de beste en meest vermaarde directors of photography ter wereld groepeert.Een grote eer voor elke camera en een internationale erkenning voor zijn werk.

Een director of photography is de cameraman die in overleg met de regisseur de fotografische stijl bepaalt voor een speelfilm, een fictiereeks of een commercial. De 46-jarige Van der Veken is volgens de VOTF de enige Vlaming die nu deel uitmaakt van deze prestigieuze vereniging.

Van der Veken werkte zopas mee aan de VRT-fictiereeks “In Vlaamse Velden” en was voorheen de director of photography van onder meer de films “Dood van een Schaduw”, “Zot van A” en “SM-rechter” en de tv-reeksen “Quiz me Quick”, “Wolven”, “De Keizer van de Smaak”, “Katarakt” en “Zalm voor Corleone”.

Van Der Veken is naar eigen zeggen “ontzettend blij met deze internationale erkenning en dit is ook zeker het resultaat van de professionalisering van de Vlaamse film- en televisieindustrie”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content