Cameraman Ruben Impens wint prestigieuze prijs

(archieffoto) © Belga

Ruben Impens, als cameraman een gevestigde waarde, won afgelopen weekend de zilveren Camera 300 Award tijdens een internationaal filmfestival dat cameramannen onderscheidt, in Macedonië.

Het prestigieuze Manaki Brothers International Cinematographers Film Festival in Macedonië eert elk jaar de beste D.O.P.‘s, voluit Directors of Photograph, van over de hele wereld. Ruben Impens sleepte er afgelopen weekend de zilveren Camera 300 Award in de wacht, voor zijn werk in ‘Belgica’. Dat berichtte Cinevox.be.

Impens kreeg de onderscheiding voor ‘de manier waarop hij intense emoties in beeld brengt en de wijze waarop zijn energieke cinematografie de kijker toelaat in de wereld van de personages’, zo oordeelde de jury.

Hij nam de prijs zelf in ontvangst en had – naast regisseur Felix Van Groeningen en de jury – , ook een speciaal dankwoord voor zijn vrouw ‘voor alle steun die ze in de loop der jaren gegeven heeft gegeven. Want dit is geen ‘9 to 5 job’, zo schrijft cinevox.be nog.

Impens is de vaste cameraman van Van Groeningen, en werkte ook voor Peter Monsaert, Lenny Van Wesemael en Salim Omar Kalifa. Hij zorgde voor de beelden van onder meer ‘Belgica’, ‘The Broken Circlke Breakdown’, ‘Offline’, ‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Aanrijding in Moscou’, ‘Adem’ en ‘Steve + Sky’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content