Budget voor film over leven Mohammed op drie jaar verduizendvoudigd

Het budget voor een film in zeven delen over het leven van de profeet Mohammed zou niet anderhalf miljoen dollar, maar één miljard dollar (755 miljoen euro) kosten.

Het in Qatar gevestigde filmbedrijf Alnoor Holding heeft aangekondigd dat het budget voor een film in zeven delen over het leven van de profeet Mohammed hoger zal uitvallen dan de anderhalf miljoen dollar die bij de lancering van het project in 2009 was beoogd. Nu is sprake van een budget van één miljard dollar (755 miljoen euro).

Aan de acteurskosten zal de drastische verhoging niet liggen: het personage van Mohammed komt namelijk niet in het zevenluik voor, getrouw de islamtraditie die de afbeelding van profeten verbiedt. Oorspronkelijk was gedacht het leven van de profeet in een trilogie samen te ballen.

Drie jaar na lancering van het initiatief is tenminste het scenario klaar. Dat is geschreven door een team deskundigen, die, aldus een communiqué van het bedrijf, “verscheidene artistieke en dramatische uitdagingen hebben moeten overwinnen”.

In 2009 meldde Alnoor dat het filmluik zou geproduceerd worden door Barrie Osborne, een Hollywoodproducent bekend van de ‘Lord of the Rings’-trilogie en ‘The Matrix’-trilogie.
De film zal in het Engels zijn en in diverse talen vertaald worden, “opdat het foute beeld dat de westerse samenlevingen over de islam hebben, wordt bijgestuurd”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content