Bryan Singer ontslagen als regisseur Queen-biopic

Bryan Singer © REUTERS

De regisseur van The Usual Suspects liet zich een tijdje niet liet zien op de set van de langverwachte film, naar eigen zeggen door gezondheidsproblemen bij een van zijn ouders.

Bryan Singer is niet langer de regisseur van de Queenfilm Bohemian Rhapsody. Dat heeft producent Fox bekendgemaakt. De productie lag al enkele dagen stil door omstandigheden, nadat de regisseur al een tijdje wegbleef van de set. Een cameraman moest toen de opnames overnemen. Rami Malek, die Freddie Mercury speelt en bekend is van de tv-serie Mr. Robot, zou zich volgens bronnen kwaad hebben gemaakt om wat hij ‘een gebrek aan professionalisme bij Singer’ noemde.

Singer, die eerder onder meer The Usual Suspects regisseerde, reageerde al op het ontslag. ‘Bohemian Rhapsody is een passieproject voor mij’, klinkt het. De regisseur zegt dat hij tijd vroeg om terug naar huis te gaan omdat een van zijn ouders ziek zou zijn. Ook zijn eigen gezondheid had te lijden onder die ‘veeleisende ervaring’, aldus Singer. ‘De studio wilde mij helaas niet tegemoet komen en beëindigde de samenwerking. Dit is niet mijn beslissing.’

Het is niet de eerste keer dat het Queenproject met personeelswissels te maken krijgt. Eerder was Sacha Baron Cohen, de acteur achter Borat, in de running om Mercury te spelen, net als Ben Whishaw. Dexter Fletcher leek dan weer een tijdje te gaan regisseren. Nu heeft Fox bekendgemaakt dat Fletcher het roer van Singer gaat overnemen.

De film zou normaal gezien in december 2018 uitkomen, een timing die Fox wil aanhouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content