Brusselse regisseur Fabrice du Welz gaat film draaien in de VS

Fabrice du Welz © gf

Regisseur Fabrice du Welz gaat Michaël R. Roskam achterna. De Brusselaar gaat in de VS ‘Message from the king’ regisseren, met Chadwick Boseman in de hoofdrol.

‘Ik moet iets máken’, zei regisseur Fabrice du Welz onlangs in Knack Focus. ‘Ik denk dat ik een Amerikaanse opdracht ga aanvaarden.’ Zo gezegd, zo gedaan. De Brusselaar heeft toegezegd om de nieuwe film ‘Message from the king’ te regisseren. Hij heeft daarover een deal met het Amerikaanse productiehuis The Ink Factory.

Niemand minder dan ‘Mr. Black Panther’, ofte Chadwick Boseman, neemt de hoofdrol voor zijn rekening. Vóór hij zich mag concentreren op het nieuwe Marvel-avontuur, zal hij te zien zijn op de set van ‘A Message from the King’.

De film volgt het verhaal van Jacob King, een Zuid-Afrikaan die naar Los Angeles afzakt om er zijn jongere zus te zoeken. Wanneer hij verneemt dat ze in verschrikkelijke omstandigheden is overleden, neemt hij het heft in handen en wil hij antwoorden op al zijn vragen.

De prent zal gedraaid worden in de sfeer van de politie- en detectivefilms uit de jaren 60 en 70, zoals Point Blank (John Boorman, 1967) en French Connection (William Friedkin, 1971). De opnames zijn gepland in LA, en gaan in februari van start.

Voor Du Welz wordt het zijn vijfde langspeelfilm. Momenteel zijn alle ogen gericht op zijn horrorthriller Alléluia, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een geschift koppel in de VS dat eenzame weduwen oplichtte en vermoordde. De prent won begin oktober de Méliès d’Or voor de beste Europese fantastische film in het Spaanse Sitges.(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content