Brussels Film Festival biedt professionele workshops aan

Het Brussels Film Festival dat van 23 juni tot 30 juni plaatsvindt heeft enkele interessante professionele programma’s toegevoegd aan hun aanbod.

Het Brussels Film Festival dat van 23 juni tot 30 juni plaatsvindt heeft enkele interessante professionele programma’s toegevoegd aan hun aanbod. Je kan er onder andere terecht voor een masterclass voor het schrijven van low-budget films, die gegeven wordt door Elliot Grove van het Raindance Film Festival in Londen, en er wordt een script-pitching competitie georganiseerd om jonge filmmakers en scenaristen aan te moedigen om hun concepten te ontwikkelen.

Landgenoot en regisseur Jaco Van Dormael (Mr. Nobody) komt ook zijn duit in het zakje doen, met een workshop in het kader van de European Day op het festival, die wordt georganiseerd naar aanleiding van het Belgische EU-voorzitterschap dat in juli begint.

Verder komt elke Europese productie met een Belgische co-producent in aanmerking om hun project voor te stellen aan potentiële investeerders, om dan een samenwerking aan te kunnen gaan onder de Belgische belastingsvoordelen.

Het Brussels Film Festival opent op 23 juni met Tournée van Mathieu Amalric en sluit af met Le Bel Age van Laurent Perreau. Het grote verschil dit jaar is dat het festival is afgestapt van enkel eerste en tweede films van Europese regisseurs te tonen. Ze richten zich nu ook op bekendere namen.

Andere nieuwigheden zijn een sectie met Europese genrefilms en een kortfilmcompetitie.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content