Bruce Willis vindt Mitt Romney een teleurstelling

In een interview met het Amerikaans mannenblad Esquire spuit geboren actieheld Bruce Willis zijn gal over presidentskandidaat Mitt Romney.

Bruce Willis is momenteel in Cannes met zijn nieuwe film ‘Moonrise Kingdom’ die het festival mocht openen. In een interview met Esquire Magazine gaf hij zijn mening over de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney: “Hij is gewoon weer een van die mannen die zegt dat hij alles zal veranderen. Wanneer hij het congres binnenkomt zullen ze naar hem glimlachen en zich voorstellen als: ‘Wij zijn het congres, wij zorgen ervoor dat er nooit iets verandert’. Hij kan het niet. Iedereen wil Barack Obama zijn en kijk wat hij kon veranderen.”


Het verrassende aan dit interview is dat Willis bekend staat als een Hollywood republikein. Aanvankelijk koos hij de kant van Michael Dukakis die in 1988 hoopte verkozen te worden als Democratisch presidentskandidaat. In 1992 wisselde hij van kant en koos hij om de conservatieve George H. W. Bush te steunen tegen Bill Clinton. In 2000 gaf hij eveneens zijn vertrouwen aan George W. Bush, de zoon van zijn vorige favoriet. Ondanks zijn passief politiek verleden ontkent hij dat hij een uitgesproken republikein is: “Ik word altijd gezien als een Hollywood republikein maar dat is niet juist. Ik heb net zoveel Democratische ideeën als Republikeinse. Als de regering elke maand drie bommen minder zou maken en het geld aan pleegzorg zou geven, dan zou dat fantastisch zijn.”

Op de vraag of hij denkt dat Romney zal winnen dit jaar antwoordt hij dat het hem eigenlijk niets kan schelen. ‘Moonrise Kingdom’ verschijnt op 30 mei in de Belgische zalen. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content