Bradley Cooper weldra ook in regisseursstoel?

Bradley Cooper © REUTERS

Na Clint Eastwood, Ben Affleck en Angelina Jolie maakt ook The Hangover-ster wellicht een occasionele switch van acteur naar regisseur. Cooper wil met Honeymoon with Harry graag zijn regiedebuut maken.

Geïnspireerd door Channing Tatum, die enkele maanden geleden aankondigde zijn regiedebuut te zullen maken met Forgive Me, Leonard Peacock, hoopt ook Bradley Cooper in het regisseursvak te stappen. De 40-jarige acteur wil graag Honeymoon with Harry regisseren, waarin hij naast Robert De Niro ook de hoofdrol zal vertolken. Het filmproject ligt al tien jaar op tafel. Paul Haggis (scenarioschrijver van Crash en Million Dollar Baby) schreef het eerste script. In 2008 raakten Cooper en De Niro bij het project betrokken, maar geen enkele studio was destijds geïnteresseerd in de prent. Momenteel vijlt Dan Fogelman (schrijver van Crazy, Stupid, Love) het scenario nog bij, alvorens er een regisseur zal worden aangeduid.

Honeymoon with Harry wordt een komisch drama over een man wiens verloofde overlijdt. Hij gaat alsnog op huwelijksreis om haar dood te verwerken en stuit daar op haar vader, met wie hij er geen al te goede verstandhouding op nahoudt. Of Cooper effectief de regie is handen krijgt, is vooralsnog niet duidelijk. Hij doorkruist momenteel nog het Amerikaanse theaterlandschap met ‘The Elephant Man’ en is binnenkort bij ons te zien in het intense sluipschuttersdrama American Sniper van acteur-regisseur Clint Eastwood.

Suki Waterhouse, Coopers vriendin, droomt op haar beurt van een succesrijke acteercarrière. Het Britse model heeft een rol te pakken in Divergents opvolger Insurgent en mag zich voor Honeymoon with Harry mogelijk aan een duwtje in de rug van manlief verwachten. (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content