Bouli Lanners wint prijs van beste regisseur op Normandisch filmfestival

© Belga

De Waalse acteur en regisseur Bouli Lanners heeft zaterdagavond op het filmfestival in het Franse Cabourg de Gouden Zwaan gekregen voor beste regisseur. Hij viel in de prijzen voor de film “Les Premiers, Les Derniers”.

Het is altijd leuk een beloning te krijgen. Het geeft voldoening wanneer je als Belg een prijs krijgt in Frankrijk”, zei Lanners tijdens de ceremonie. “Prijzen als regisseur raken me dieper dan prijzen als acteur”, voegde hij nog toe. “Les Premiers, les Derniers” gaat over twee premiejagers, Lanners zelf en Albert Dupontel, die op het Franse platteland op zoek zijn naar een gsm. In hun zoektocht ontmoeten ze onder anderen cowboys, gekken en Jezus.

De film kaapte eerder al twee prijzen weg op het internationale filmfestival van Berlijn (de Panorama-prijs van de Oecumenische jury en de prijs Europa Cinemas Labels).

Als acteur start Lanners begin augustus met de opnames van de eerste langspeelfilm van François Troukens, die het verhaal van de bende van Nijvel in herinnering brengt. Lanners heeft er een rol in van commissaris. Ook Kevin Janssens maakt zijn opwachting in de film, die zal worden opgenomen in onder meer Brussel en Charleroi. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content