‘Borat’ wakkert toerisme in Kazachstan aan

De filmsatire ‘Borat’ van de Britse komiek Sacha Baron Cohen heeft de toestroom aan toeristen naar Kazachstan vertienvoudigd.

De filmsatire ‘Borat’ van de Britse komiek Sacha Baron Cohen heeft een grote toestroom aan toeristen naar Kazachstan gebracht. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Jerschan Kasytsjanov zorgde de film ervoor dat het land tien keer meer visa uitdeelde.

‘Ik ben ‘Borat’ dankbaar dat hij toeristen naar Kazachstan lokt’, voegt de bewindsman nog toe. De Kazachse autoriteiten waren zo kwaad toen de film in 2006 uitkwam, dat ze die verboden.

Sterkste typetje van Cohen

In de film gaat Cohen als Kazachse reporter op reis naar de Verenigde Staten. Kazachstan wordt afgebeeld als een achterlijk land, waar minderheden gediscrimineerd worden en waar prostitutie en criminaliteit dagelijkse kost zijn. Borat is het sterkste typetje dat Sacha Baron Cohen tot nog toe bedacht heeft.

Onlangs werd bij een sportevenement in Koeweit per ongeluk de titelmelodie van de film gespeeld in plaats van het Kazachs volkslied. De Kazachse regering heeft daarom aan haar ambassades gevraagd om de landen in te lichten over de correcte staatssymbolen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content