Bollywood goes bananas: Film ‘Kabali’ breekt records en start een heuse hype

Fans vieren de film © REUTERS

De Bollywoodfilm ‘Kabali’, met superster Rajinikanth in de hoofdrol, heeft records verbroken op het Indische grondgebied. Meer nog: het hele land staat erdoor in rep en roer: mensen houden gebedsceremonies, krijgen enkele dagen vrij op hun werk speciaal om de film te zien en menig riksja wordt met een advertentie uitgedost.

De culturele verscheidenheid in Indië is groot, maar één ding lijkt hen nu te verenigen: de nieuwste film Kabali van regisseur Pa. Ranjith, met de felbegeerde superster Rajinikanth, ook wel ‘God’ genoemd. Rajinikanth speelt een gangster die uit is op wraak. Het aangezicht van de 65-jarige acteur siert elke straathoek in Zuid-Indië, maar ook in het Noorden slaat de film enorm aan, ongeacht de taalbarrières.

De film zorgt voor zulk een massale euforie dat mensen verlof krijgen om hem te kunnen bekijken. Kabali won daardoor het openingsrecord op vrijdag met een opbrengst van 65 crore roepies (bijna 9 miljoen euro) in ticketverkoop. Zelfs vóór de film uitkwam, haalden de makers al meer dan 200 crore roepies (27 miljoen euro) binnen uit de voorverkoop. De prent zelf werd gemaakt op een budget van 170 crore roepies (25,5 miljoen euro).

(KB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content