‘Black’ genomineerd voor Discovery Award op Filmfestival van Toronto

Black © Adil El Arbi / Bilall Fallah

Black, de nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, is genomineerd voor de Discovery Award op het Filmfestival van Toronto. Aan de award hangt een geldprijs van 5000 euro vast.

Afgelopen weekend ging Black in wereldpremière in Toronto. Dat gebeurde in Bloor Hot Docs Cinema. Dat is de grootste bioscoopzaal vna het festival, die voor de Vlaamse film goed gevuld was.

‘Een fantastische screening’, zeggen El Arbi en Fallah. ‘De reacties waren zeer passioneel én enthousiast. Dat bewijst dat het een universeel verhaal is dat mensen écht raakt.’ Ook de eerste recensies zien er meer dan goed uit. ‘Black betekent voor België wat Gomorrah deed voor Italië en City of God voor Brazilië, en wat zowat elke gangsterfilm van Scorsese doet voor Amerika’, noteerde de toonaangevende website twitchfilm.com.

Black is gebaseerd op de boeken Black en Back van Dirk Bracke. Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi spelen de hoofdrollen. Door de belangstelling voor de film in Toronto is de trailer van de film in een week al ruim 240.000 bekeken.

Wie uiteindelijk met de geldprijs van 5.000 dollar naar huis gaat, weten we op 20 september. Vanaf 11 november kun je Black gaan bekijken in de bioscoop. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content