Bioscopen en theaters heropenen vanaf 9 juni

© Getty

Als tegen 9 juni 80 procent van de kwetsbare mensen in België gevaccineerd zijn en niet meer dan 500 covid-bedden ingenomen zijn op de afdelingen intensieve zorg, zullen de theaterzalen en bioscopen opnieuw hun deuren kunnen openen. Dat heeft premier Alexander De Croo aangekondigd na het Overlegcomité woensdag.

Als alles goed gaat mogen bioscopen vanaf 9 juni opnieuw de deuren openen, nadat ze meer dan zes maanden dicht moesten blijven. Ook theaters mogen vanaf dan weer bezoekers ontvangen. Dat kon voorlopig alleen als er een testevenement werd aangevraagd.

De capaciteit van zowel cinema’s als theaters wordt beperkt tot maximaal 200 mensen (binnen), of 400 mensen (buiten). Het is nog niet duidelijk of bezoekers in de zaal mogen eten en drinken, en of de afstands- en mondmaskerregels in acht gehouden moeten worden.

‘Als we de evenementensector volgen, mogen we maximaal 200 personen ontvangen, maar als we de social distancing moeten respecteren, kunnen we slechts 25 à 30 procent van de zalen vullen’, zegt Thierry Laermans van de Federatie van Cinema’s van België (FCB). In de bioscopen zullen ventilatieprotocollen gelden. Ook wat die protocollen precies inhouden, is nog niet bekend.

De FCB haalt alvast opgelucht adem. ‘We zijn absoluut opgelucht dat de bioscopen na een sluiting van elf maanden, met een kleine onderbreking in de zomer, weer bezoekers kunnen ontvangen’, klinkt het. (Belga)

Wat mag er weer vanaf 9 juni? Lees het hier.

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content