Bertrand Tavernier eregast op Brussels Film Festival

De elfde editie van het Brussels Film Festival belooft alweer een mooie editie te worden. Dit jaar zakt niemand minder dan de Franse regisseur Bertrand Tavernier als eregast naar onze hoofdstad af.

Van 19 tot en met 26 juni staat de Brusselse Flagey weer helemaal in het teken van film. Voor de elfde keer op rij organiseert onze hoofdstad het Brussels Film Festival, waar film en muziek hand in hand gaan met feest en plezier. Traditiegetrouw legt de nadruk weer op Europese films. Tijdens het filmfestival vinden er heel wat Europese filmpremières plaats. Daarnaast krijgen ook kortfilms en muziekdocumentaires weer de volle aandacht.

Belangrijkste eregast dit jaar is niemand minder dan Bertrand Tavernier. de Franse cineast die bekend staat om zijn haast encyclopedische filmkennis. Verschillende generaties cinefielen genoten al met volle teugen van zijn werk. Onder meer L’Horloger de Saint Paul, Un Dimanche à la Campagne, ‘Round Midnight en In the Electric Mist zijn van zijn deskundige hand. Tavernier zal enkele werken uit zijn oeuvre zelf voorstellen in Cinematek, maar zal ook in Flagey een filmles geven waar iedere filmfan bij zou moeten zijn.

Net zoals tijdens de voorgaande edities ligt in 2013 de nadruk op film en muziek. Dit thema wordt onderstreept door muziekdocumentaires en optredens van de veelbelovende artiesten. Het festival werkt dit jaar samen met Fête de la Musique, het muziekfestivalletje in Namen dat dit jaar onder meer Johnny Hallyday op de affiche heeft gezet. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content