Benicio Del Toro en Gaspar Noé regisseren ‘7 Days in Havana’

Rasacteur Benicio Del Toro en Franse shockcineast Gaspar Noé gaan een kortfilm maken voor de omnibusfilm ‘7 Days in Havana’.

Voor de omnibusfilm ‘7 Days in Havana’ zullen zeven verschillende regisseurs een kortfilm maken over het leven in de hoofdstad van Cuba. Het wordt een omnibus- of mozaïekfilm in de traditie van ‘Paris, je t’aime’ en ‘New York, I Love You’, waarin elke regisseur verhaalt over een dag in de hoofdstad, die ’s morgens begint en ’s avonds zal eindigen. Alvast twee nobele bekenden hebben bevestigd in de regiestoel te zullen kruipen: Benicio Del Toro, één van de groten der Hollywoodacteurs en Gaspar Noé, één van de groten van de Franse shockcinema.

Benicio Del Toro – vooral bekend als acteur in films als ‘The Usual Suspects’, ‘Fear and Loathing in Las Vegas’, ‘Traffic’ en ‘Sin City’ – maakt voor de Havana-mozaïek een gefictionaliseerde documentaire over een Amerikaanse toerist die zijn eerste dag in Cuba doorbrengt. Het is niet de eerste keer dat de briljante acteur achter de camera plaatsneemt. In 1995 draaide hij zijn tot nog toe enige kortfilm ‘Submission’. Gaspar Noé – die inmiddels drie spraakmakende films op zijn conto heeft staan, waaronder de brutale verkrachtingsfilm ‘Irréversible’ – zal een episode inblikken over…exorcisme.

Andere regisseurs die ‘7 Days in Havana’ vervolledigen zijn: Laurent Cantet (over een familie die een offer maakt voor de religieuze beweging Yoruba), Pablo Trapero (over een acteur die in Havana een prijs komt ophalen), Elia Suleiman (over een buitenlander die in Havana rondzwerft, wachtend tot er iets zal gebeuren), Julio Medem (over een romantische driehoeksverhouding) en Juan Carlos Tabio (over de dagelijkse besoignes in Cuba). Die laatste is trouwens de enige regisseur van Cubaanse afkomst.

Bekijk hier de trailer van Gaspar Noé’s meest recente ‘Enter The Void’, door critici bejubeld als een psychedelische trip die visueel de grenzen van het filmmedium aftast.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content