Ben Whishaw is de nieuwe Q in Bondfilm

De nieuwe acteur in de rol van gadgetspecialist Q heet Ben Whishaw en is veel jonger dan zijn voorgangers.

De vierde in de rij om de rol van Q te spelen in de 007 franchise gaat naar de acteur Ben Whishaw (Grenouille in Perfume en dichter John Keats in Bright Star). Dat laten de producenten van Skyfall, de nieuwe Bondfilm, weten.

Hiermee volgt hij in de voetsporen van Peter Burton als Major Boothroyd in Dr. No (1962), Desmond Llewelyn die als Q in 17 Bondfilms mocht opdraven (tussen 1963 en 1999) en John Cleese (eerst Q’s assistent R in The World is Not Enough uit 1999 en later gepromoveerd tot Q zelve in Die Another Day uit 2002).

Sinds Casino Royal uit 2006 wordt geheim agent 007 gespeeld door acteur Daniel Craig. De 23e Bondfilm Skyfall, geregisseerd door Sam Mendes, staat als verhaal volledig op zichzelf en heeft geen band met de vorige films. De synopsis van de film verloopt als volgt: “Bonds loyaliteit aan M krijgt het hard te verduren wanneer haar verleden in opspraak komt. Als MI6 wordt aangevallen moet 007 de dreiging opsporen en uitschakelen, ongeacht de persoonlijke gevolgen”.

Opmerkelijk is hoeveel jonger de acteur (32) is dan zijn voorgangers in de rol van de excentrieke gadgetspecialist wiens job het is Bond te bevoorraden met de laatste technologische snufjes.

Voor wie de talentvolle Whishaw graag aan het werk ziet is er nog meer nieuws. Vanaf 28 november kan u hem aanschouwen in Cloud Atlas, een veelbelovend science-fictionverhaal naar het boek van David Mitchell. Ook acteurs Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving en Susan Sarandon passeren de revue. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content