Belgische thriller wint Deens filmfestival

Op het filmfestival van Kopenhagen CPH:PIX won de Belgische thriller ‘Amer’ de New Talent Grand Prix, goed voor een 50.000 euro.

De Belgische film Amer sleepte dit weekend op CPH:PIX de New Talent Grand Prix 2010 in de wacht. De thriller is de debuutfilm van het getrouwde koppel Hélène Cattet en Bruno Forzani. De twee regisseurs – die met hun debuutfilm wereldwijd al zo’n dertig filmfestivals aandeden – haalden met de Grand Prix meteen een stevige 50.000 euro binnen.

De jury, bestaande uit Amerikaans producer Jon Ngyuen, Brits regisseur Peter Strickland (die vorig jaar de prijs in de wacht sleepte) en Deens cineast Pernille Fischer Christensen ging voor Amer voor zijn ‘verleidend, levendig en gevaarlijk’ karakter. De Belgische prent werd sterker bevonden dan 12 andere films, afkomstig uit elke uithoek van de wereld.

Amer vertelt het verhaal van Ana, een vrouw die een lugubere link legt tussen seksualiteit en de dood. Het verhaal wordt bijna zonder woorden, en met heel wat experimenteel gebruik van beelden vertelt. Meer informatie over de film en het festival vindt u op de webstek van CPH:PIX, die naast de prachtige Deense taal ook alles in het Engels weergeeft.

De trailer voor Amer vindt u hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een interview met Hélène Cattet en Bruno Forzani bekijkt u hieronder:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content