Belgische kortfilm ‘Oh Willy…’ primus op festival Sint-Petersburg

‘Oh Willy…’ heeft de prijs voor Beste Korte Animatiefilm gewonnen op het Open Cinema Festival in Sint-Petersburg. Het is intussen al de zesde bekroning voor de Belgische kortfilm.

De prijs voor Beste Korte Animatiefilm op het Open Cinema Festival in Sint-Petersburg, is al de zesde onderscheiding voor de prent van het Belgische regisseursduo Marc James Roels en Emma De Swaef.

Eerder viel de creatieve stopmotionfilm, geproduceerd door Beast Animation uit Mechelen, ook al in de prijzen.

Er waren een nominatie in de prestigieuze Cartoon d’Or, selecties voor Annecy en Clermont-Ferrand en prijzen, eerder dit jaar, op onder andere het Holland Animation Film Festival en Animafest. De filmmakers kregen afgelopen weekend bovendien de bevestiging dat hun film geselecteerd werd voor de 50ste festivaldeelname.

‘Oh Willy…’ is een Belgisch-Frans-Nederlandse co-productie waarvoor zowel de personages als de decors voornamelijk uit wol en vilt zijn gecreëerd. In de film draait alles rond Willy die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht. Zijn moeder, die er nog woont, ligt op sterven. Als ze na een kort
herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes.

In zijn verwarde triestheid besluit hij de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content