Belgische kortfilm met Matthias Schoenaerts wint prijs in Hollywood

De kortfilm ‘Dood van een Schaduw’ van Tom Van Avermaet, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, won de ‘best of the fest Award’ op het LA Shorts Fest. De kortfilm komt nu in aanmerking voor een Oscarnominatie.

De korte film Dood van een Schaduw van Tom Van Avermaet, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, heeft de prijs voor de beste korte film gewonnen op de slotdag van het Amerikaanse LA Shorts Fest.

Maar liefst 250 korte films dongen mee naar deze ‘best of the fest Award.’ Dankzij de prijs in LA komt de film nu ook in aanmerking voor de longlist van de Academy Award voor Korte Film.

Belgische première in Gent
Dood van een Schaduw had op het LA Shorts Fest, één van de grootste filmfestivals voor korte film ter wereld, meteen ook zijn internationale première. De Belgische première van de film volgt in oktober tijdens de openingsavond van het Filmfestival van Gent.

2012 is duidelijk een topjaar voor Vlaamse korte film in de VS. Eerder dit jaar vielen ook Dura Lex van Anke Blondé en Nuru van Michael Palmaers op het Palm Springs International Shortfest en The Extraordinary Life of Rocky van Kevin Meul op het Seattle International Film Festival in de prijzen.

Dood van een Schaduw, waarin ook Laura Verlinden, Peter Van Den Eede en Benjamin Ramon een rol kregen, gaat over een soldaat, Nathan Rijckx, die stierf tijdens de eerste Wereldoorlog. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen en heeft hem een nieuwe kans tot leven gegeven in ruil voor het vangen van 10.000 schaduwen. (DB)

Bekijk hier de trailer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content