Belgische financiering voor ‘Potiche’-productie

Meer dan 50 Belgische ondernemingen hebben via tax shelter-fondsen financieel bijgedragen aan de productie van de langspeelfilm “Potiche”.

Via tax shelter kunnen ondernemingen een belastingvrijstelling van 150 procent krijgen voor elk bedrag dat ze investeren in Belgische en Europese audiovisuele producties. De film, met onder meer Catherine Deneuve, Gérard Depardieu en Fabrice Lucchini op de affiche, komt in de Belgische zalen op 10 november. De acht weken durende opnames in ons land hebben ongeveer 3,7 miljoen euro gekost. Aan de film werkten 200 Belgische technici, 13 acteurs en ruim 400 figuranten mee.

In totaal droegen een vijftigtal private Belgische bedrijven financieel bij. Het ging om een tax shelter-aanbod van Scope Invest, een bedrijf dat investeerders en producenten met elkaar in contact brengt.

Uit berekeningen van de Université Catholique de Louvain (UCL), om de fiscale weerslag te meten van het tax shelter-systeem, vertegenwoordigt “Potiche” een positieve fiscale return van ongeveer 200.000 euro voor de Belgische staat.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content