Belgische filmproductiemaatschappij Corsan zeer actief in Cannes

Corsan, de filmproductiemaatschappij van Paul Breuls, is op de filmmarkt zeer actief in Cannes. ‘Third Person’, met Mila Kunis en James franco, verkoopt vlotjes en de nieuwe film van Martin Scorcese wordt mee gefinancierd.

Corsan, de Belgische filmproductiemaatschappij en sales company van Paul Breuls, is op de filmmarkt zeer actief in Cannes. De film “Third person”, een relatiedrama van Paul Haggis die nu in post-productie is, is al aan 23 landen verkocht, onder meer China, Rusland en Japan enzovoort.

“Third Person” linkt drie aparte liefdesverhalen aan elkaar die zich respectievelijk in Rome, Parijs en New York afspelen. De acteurs van de film zijn onder andere Mila Kunis, Liam Neeson, Adrien Brody, Olivia Wilde, Kim Basinger en James Franco.

Ook werd bekendgemaakt dat Corsan de nieuwe film van Martin Scorcese, “Silence”, mee gaat financieren dankzij de Belgische tax shelter. “Silence” is gebaseerd op een roman van Shusaku Endo. Corsan treedt op als een volwaardige coproducent en staat in voor ongeveer 25% van het budget, aldus Paul Breuls, die het verder nog een prachtig project vindt. Corsan heeft een businessmodel dat gebaseerd is op de Belgische tax shelter. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content