Belgische film in ‘Semaine de la Critique’ in Cannes

De eerste langspeelfilm van de 38-jarige Waalse cineast David Lambert, ‘Hors les Murs’, is één van de zeven films die opgenomen zijn in het programma van de nevensectie Semaine de la Critique van Cannes.

Lambert heeft een voorgeschiedenis als coscenarist van een resem Belgische en Franse films. Zijn eerste kortfilm, ‘Vivre encore un peu’, dateert van 2009 en werd vertoond op het Filmfestival van Cannes. Afgaande op de synopsis is ‘Hors les murs’ een tragische romance. De Semaine de la Critique legt zich toe op het ontdekken van jong talent.

Bedoeling is dat in de sectie eerste of tweede films van veelbelovende cineasten worden vertoond. De “Semaine” is in haar vijftigjarige geschiedenis het opstapje geweest van inmiddels ronkende namen als Ken Loach, Bernardo Bertolucci of Wong Kar Wai en van intussen gevestigde Belgische namen als Belvaux-Bonzel-Poelvoorde (‘C’est arrivé ..’) en Fabrice Du Welz.

Concurrenten voor Lambert worden onder andere de Brit Rufus Norris (‘Broken’, een film met Tim Roth en een muziekscore van Damon Albarn) en Sandrine Bonnaire (‘J’enrage de son absence’, met William Hurt). voorts komen debuutfilms van cineasten uit India, Bulgarije, Spanje en Argentinië aan bod. (Belga/RDM)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content