Belgische coproductie Song of the Sea genomineerd voor Europese Filmprijzen

song of the sea © -

De animatiefilm Song of the Sea van de Ierse filmmaker Tomm Moore is een van de drie genomineerden in de categorie Beste Animatiefilm voor de Europese Filmprijzen. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Song of the Sea (Vlaamse titel: “Het lied van de zee”) vertelt het verhaal van Ben en Saoirse, twee kinderen die bij hun vader in een vuurtoren wonen op een klein eilandje. Saoirse draagt een groot geheim mee: ze is namelijk een “selkie”, een kruising tussen een mens en een zeehond. Om hen te beschermen tegen de gevaren van de zee beslist hun grootmoeder dat de kinderen bij haar in de stad moeten komen wonen, zeer tegen hun zin. Dan ontdekt Ben het geheim van zijn zusje. Met haar gezang kan ze de vloek opheffen die de Uilenheks over de magische wezens heeft uitgesproken. En zo start een wonderbaarlijk avontuur.

“Song of the Sea” werd gecoproduceerd in België. Een groot deel van de animatie was in handen van de Luikse studio Digital Graphics. Onder andere acteur Brendan Gleeson en zangeres Lisa Hannigan lenen hun stem aan de prent. Begin dit jaar was “Song of the Sea” ook al genomineerd voor een Oscar. Hij moest het toen afleggen tegen “Big Hero 6”. De tekenfilm neemt het op tegen het Franse “Adama” en het Britse “Shaun The Sheep, The Movie”. De Europese Filmprijzen worden op 12 december in Berlijn uitgereikt. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content