Belgische cameraman Karakatsanis zegt nee tegen Michael Mann

Nicolas Karakatsanis heeft een aanbod afgeslagen om aan een nieuwe film van Michael Mann, regisseur van onder meer Heat, Miami Vice en Public Enemies, te werken. Dat vertellen hij en Jonas Govaerts deze week in Knack Focus.

Nicolas Karakatsanis heeft een aanbod afgeslagen om aan een nieuwe film van Michael Mann, regisseur van onder meer ‘Heat’, ‘Miami Vice’ en ‘Public Enemies’, te werken. Dat vertellen hij en Jonas Govaerts deze week in Knack Focus.

‘Drie weken geleden was ik met Nicolas de storyboards aan het overlopen, toen hij telefoon kreeg’, aldus Jonas Govaerts, die met Karakatsanis momenteel aan zijn eerste langspeelfilm, Welp, werkt. ‘Michael Mann, calling from the helicopter. Hij wilde Nicolas als cameraman voor zijn nieuwe film. Toen was ik wel even bang. Michael Mann,: ik denk dat ik zelfs ja gezegd zou hebben. (lacht)’

‘Blijkbaar had Mann rechtstreeks naar mij gevraagd’, zegt Karakatsanis, die onder meer al het camerawerk verzorgde van Rundskop en de Amerikaanse remake van Loft.

‘Zeer vreemd, maar wel fijn. Ik heb één dag getwijfeld, maar wilde Jonas en zijn project niet opgeven – we zijn al lang beste vrienden. Die avond heb ik Mann nog laten weten dat ik niet beschikbaar was.’ Zo heeft hij wel de kans laten liggen om met een absolute topregisseur te werken. ‘Ach ja, de stem van Michael Mann staat op mijn antwoordapparaat. Ook niet slecht’, lacht Karakatsanis.

Welp is de eerste langspeelfilm van Jonas Govaerts, die ook gitaar speelt in The Hickey Underworld en voordien voor Acht al werkte aan de series ‘Super 8’ en ‘Monster’!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content