Batman bovenaan box office ondanks schietpartij

© Reuters

De schietpartij in Denver Colorado houdt de Amerikanen niet weg uit de bioscoop. De laatste Batman-film “The Dark Knight Rises” zet de derde beste resultaten ooit neer na het eerste weekend in de zalen, zegt Warner Bros.

Bij een schietpartij in een filmzaal tijdens de premiere van de film, vielen vorige week vrijdag 12 doden en 58 gewonden. Uit respect voor de slachtoffers wachtte Studie Warner Bros, net als de concurrentie, met de publicatie van de cijfers.

De derde Batman-film doet het bijzonder goed. “The Dark Knight Rises” bracht tijdens het eerste weekend in de bioscoop 160,9 miljoen dollar op. Dat is het derde beste resultaat ooit na het eerste weekend in de zalen. Enkel “The Avengers” (207,4 miljoen dollar) en de laatste Harry Potter “Harry Potter and the Deathly Hallows” (169,2 miljoen dollar) deden het beter. Die twee laatste waren echter films in 3-D, een filmticket was dus iets duurder.

De derde Batman-film heeft dus met andere woorden het beste eerste weekend ooit achter de rug voor een film in 2-D. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content