‘Batgirl’-film van Adil & Bilall onverwacht geannuleerd: ‘Triest en geschokt’

Leslie Grace als Batgirl

Film- en televisieproducent Warner Bros maakte vandaag bekend dat de Batgirl-film van Adil & Bilall niet uit zal komen. Na een tweetal afleveringen van de reeks Ms Marvel zou de film het tweede superheldenproject van het Belgische regisseursduo geweest zijn. Zijzelf reageren ’triest en geschokt’ op het nieuws.

De beslissing komt als een donderslag bij heldere hemel. De film, met rollen voor onder meer Leslie Grace, Michael Keaton, JK Simmons en Brendan Fraser, was namelijk al volledig gefilmd en zat al in post-productie. Zo wordt Batgirl een van de duurste geannuleerde films ooit. Het project zou al minstens 90 miljoen dollar gekost hebben.

Volgens Warner Bros paste deze Batgirl-film niet meer bij de visie die de studio heeft op het DC-universum, het stripboekenuniversum waar onder andere Batman en Superman ook deel van uitmaken. Dat Warner Bros in mei 2021 samengevoegd werd met het mediaconglomeraat Discovery zit daar wellicht voor iets tussen. Met die nieuwe organisatie kwam ook een nieuw management, en dat wil van elke DC-film een groots cinema-event maken. Batgirl zou volgens Warner Bros dus niet aan die eisen voldoen.

‘We kunnen het nog niet geloven’

Het regisseursduo zegt ’triest en geschokt’ te zijn door het nieuws. Dat blijkt uit een reactie die verspreid is door hun manager.

‘We kunnen het nog steeds niet geloven. Als regisseurs is het cruciaal dat ons werk getoond kan worden aan het publiek. En hoewel de film nog lang niet klaar was, willen we dat fans wereldwijd de kans zouden krijgen om de film te zien en te omarmen. Hopelijk kan dat ooit insha’Allah.’

De twee regisseurs bedanken de cast en crew, die ‘fantastisch werk’ geleverd hebben. ‘We zijn eeuwig dankbaar om deel te kunnen uitmaken van dat team.’

El Arbi en Fallah zeggen dat ze als kleine kinderen al grote fan waren van Batman. ‘Het was in elk geval een voorrecht om deel uit te maken van de DCEU (DC Extended Universe, red.), ook al was het maar voor een korte tijd’, besluiten ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content