Barbara Marshall schrijft script ‘Exorcism Diaries’

Barbara Marshall, die eerder het script schreef voor de sciencefictionserie ‘Terra Nova’, moet de lijnen voor ‘Exorcism Diaries’ uitzetten. Filmstudio Summit Entertainment huurde haar in om de adaptatie van Mark Opsasnick’s boek ‘The Real Story Behind The Exorcist’ te schrijven.

Hoofden die 360 graden rond hun as draaien, losgeslagen ledematen en bloeddoorlopen ogen zijn schering en inslag in Hollywood. Een exorcisme is blijkbaar een fenomeen dat tot de verbeelding spreekt. Ook filmmakers sprongen op de kar en dat leverde een handvol, dikwijls bij de haren getrokken, horrorfilms met slechte titels op. Denk maar aan ‘The Last Excorsism’, ‘The Last Excorsism II’, ‘The Exorsism of Emily Rose’ en ‘Excorsist I’, ‘II’ en ‘III’. Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Binnenkort volgt er nog een nieuwe titel in het rijtje: ‘Exorcism Diaries’. Het script zou oorspronkelijk geschreven worden door de Canadese acteur Jay Baruchel, maar die gaat het toch bij acteren houden. Schrijfster Barbara Marshall zal zijn taak overnemen. Haar naam werd in Hollywood opgepikt nadat ze de virusthriller ‘Peste’ schreef, die op de Black List 2012 terechtkwam. Die lijst verzamelt de meest populaire script die niet in productie gingen.

De verhaallijn voor ‘Exorcism Diaries’ zou grotendeels overeenkomen met het boek van Opsasnick, waarin hij horrorlegendes onderzoekt. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content