‘Badpakje 46’ dingt mee naar Gouden Palm

De kortfilm ‘Badpakje 46’ van regisseur Wannes Destoop werd geselecteerd voor de officiële competitie in Cannes en maakt dus kans op een Gouden Palm voor Beste Kortfilm.

Chantal is een meisje van twaalf die omwille van haar mollig uiterlijk niet erg veel vrienden heeft. Ze komt niet goed overeen met haar moeder en stiefbroer. Haar stiefvader ontfermt zich wel over haar. Ze vindt haar gading in het plaatselijk zwembad waar ze hard oefent voor de opkomende wedstrijd. wanneer ze een nieuwe duikbril nodig heeft, lijken haar plannen in duigen te vallen. Ze doet er alles aan om toch haar handen te kunnen leggen op die nieuwe duikbril.

De hoofdrol was weggelegd voor Janis Vercaempst. Maar in dit 15 minuten durend filmpje zijn ook een aantal bekende koppen te zien: Wim Opbrouck (artistiek leider van NTGent), Lies Pauwels, Johan Heldenbergh en Kenneth Vanbaeden, beiden te zien in de film ‘De Helaasheid der Dingen’. De muziek werd verzorgd door de Belgische groep Amatorski.

Destoop maakte deze prent als eindwerk aan de KASK filmschool in Gent. Het is geleden van 2005, met de film ‘De Schijn van de Maan’ van Peter Ghesquiere, dat een Vlaamse kortfilm het tot in Cannes schopte. Jonas Geirnaert van ‘De Neveneffecten’ zond toen ook zijn eindwerk ‘Flatlife’ in. Dat leverde hem de Prijs van de Internationale Jury op.

‘Badpakje 46’ is de tweede Vlaamse kortfilm in de competitie. Vorige week werd bekend gemaakt dat ook ‘Bento Monogatari’ van Pieter Dirkx in de kortfilmselectie zit. Beide regisseurs zaten niet zo lang geleden nog op de filmschoolbanken.

De jury voor de kortfilmcompetitie wordt voorgezeten door Michel Gondry, regisseur van het fel bekroond romantisch drama ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. Zijn voorgangers waren onder andere Martin Scorsese en John Boorman.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content