Avant-première ‘De Applausman’ in Leuven, met bijrol van Luc De Vos

De Applausman © gf

Het Leuvense Kortfilmfestival toont vanavond ‘De Applausman’, een film over Vlaams cultfiguur Antoon De Pauw die zich in de jaren negentig in de schijnwerpers zette om applaus te stelen. Luc De Vos werkte mee aan dit portret.

Het Leuvense Kortfilmfestival toont vanavond de avant-première van ‘De Applausman’, een uitzonderlijke film van regisseur Ruben Vermeersch – bekend van ‘What about Eric?’ – over Vlaams cultfiguur Antoon De Pauw.

De Applausman
De Applausman© gf

In de jaren negentig maakte De Pauw naam door ongevraagd en met de regelmaat van een klok Vlaamse podia te bestormen en letterlijk het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Hij deed dat doorgaans strak in het pak. In de ban van zijn verslaving werd hij slachtoffer van een mediastorm en verdween hij daarna in de vergetelheid. Vijf jaar geleden onverleed hij.

‘De Applausman’ schetst een nieuw beeld over dit opmerkelijke figuur. Met als hamvraag: is het beter om jezelf te verliezen in je passie dan je passie te verliezen. Of net niet?

Luc De Vos werkte mee aan dit unieke project en had een mooie bijrol. ‘De makers willen hun medeleven betuigen aan zijn familie, en ook hun grote respect voor Luc De Vos en dank voor zijn mooie bijdrage, die hem typeert als de levenslustige en genereuze artiest die hij was’, meldt het persbericht.

De officiële première van ‘De Applausman’ vindt plaats op vrijdag 5 december in Gent. Het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven loopt nog tot 6 december. Canvas zendt zondag 7 december vier kortfilms uit die de voorbije jaren op het festival bekroond werden . (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content