Angelina Jolie maakt regiedebuut

De Amerikaanse diva Angelina Jolie maakte op het internationaal filmfestival in Cannes bekend dat haar eerste regiewerk ‘In the Land of Blood and Honey’ in december in première zal gaan.

Het was eerder al geweten dat Jolie een script had geschreven, maar het project had nog geen naam of distributeur. Het filmfestival in Cannes leek de geschikte time and place om aan te kondigen dat ‘In the Land of Blood and Honey’ door FilmDistrict zal verdeeld worden.

De oorlog in Joegoslavië in de jaren 90 is waar het in dit drama om gaat. ‘Bosnië dient als decor maar het verhaal moet universeel blijven’, aldus Jolie. ‘Ik wil een humaan verhaal vertellen over hoe mensen zich gedragen in tijden van oorlog en angst, hoe relaties worden beïnvloed door die ingrijpende gebeurtenissen.’

Brad Pitts eega zal zelf niet schitteren in haar regiedebuut. De cast bestaat voornamelijk uit lokale acteurs en actrices, mensen die als kind de oorlog aan den lijve ondervonden hebben. Jolie filmde zowel in het Engels als in hun eigen taal: het Servo-Kroatisch. De regisseuse is laaiend enthousiast over haar cast en kan haast niet wachten op de release.

23 december gaat Jolie’s regiedebuut in première in de Verenigde Staten.

J.H.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content