Ang Lee gebruikt cover van Scala voor trailer ‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’

© Reuters

De bekende regisseur Ang Lee heeft de cover die het Aarschotse meisjeskoor Scala opnam van het David Bowie-nummer ‘Heroes’ gebruikt voor de pas gelanceerde trailer van zijn nieuwste film ‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’.

Deze film, met onder meer Joe Alwyn, Kristen Stewart en Vin Diesel in de hoofdrol, is vanaf november in de Amerikaanse zalen te zien.

De Taiwanese regisseur won in het verleden een Oscar voor Beste Regie met zijn films ‘Brokeback Mountain’ uit 2006 en ‘Life of Pi’ uit 2013. Voor ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ (2000) won hij een Academy Award voor beste buitenlandse film.

De nieuwste prent, ‘Billy Lynn’s Long Halftime Walk’, vertelt het verhaal van Amerikaanse soldaten die in Irak een gruwelijk gevecht hebben overleefd, hiervoor in de VS gelauwerd worden maar nadien terug naar het front worden gestuurd.

Muziek van Scala werd het afgelopen decennium al in meer dan 40 filmtrailers, tv-series en commercials gebruikt. Zo is hun versie van ‘Creep’ (Radiohead) te horen in de trailer van ‘The Social Network’. Hun versie van ‘Smells Like Teen Spirit’ komt aan bod in de documentaire ‘Montage of Heck’ over Kurt Cobain.

Dit voorjaar sloot de groep een exclusieve overeenkomst met Warner USA voor de wereldwijde distributie van hun muziek. Warner mikt met Scala onder meer op de filmindustrie. (Belga)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content