‘Amour’ van Michael Haneke wint Europese prijs voor beste film

Regisseur Michaël Haneke is in Malta de grote triomfator geworden van de European Film Awards. Zijn prent ‘Amour werd bekroond tot beste film en hij kreeg de prijs voor beste regie.

Regisseur Michaël Haneke is in Malta de grote triomfator geworden van de European Film Awards. Zijn prent ‘Amour werd bekroond tot beste film en de 70-jarige Oostenrijker kreeg de prijs voor beste regie. ‘Hasta la Vista’ van landgenoot Geoffrey Enthoven won de publieksprijs. ‘Amour’ won de vier grote prijzen van de European Film Awards. De prent leverde met Jean-Louis Trintignant en Emmanuelle Riva ook de beste acteur en beste actrice.

Eerder dit jaar won de film reeds de Gouden Palm in Cannes. “Amour” brengt het verhaal van een hoogbejaard echtpaar dat in de problemen komt nadat de vrouw een beroerte heeft gekregen.

Er werden ook twee ereprijzen uitgereikt. De Britse actrice Helen Mirren kreeg een award voor haar bijdrage aan de filmwereld. En de Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci werd in de bloemetjes gezet voor zijn carrière. Die twee prijzen waren reeds voor de galaavond in La Valletta bekend. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content