Amerikanen gaan met alle hoofdprijzen lopen bij Britse Critics Circle Awards

Boyhood © -

Boyhood ging naar huis met drie prijzen, waaronder die van beste film, tijdens de uitreiking van de London Critics Circle Film Awards. Ook de overige awards waren erg Amerikaans getint.

In een rechte lijn naar de Oscars? Boyhood werd in Engeland door de filmcritici uitgeroepen tot film van het jaar, Richard Linklater kreeg de award voor beste regisseur en Patricia Arquette werd bekroond tot beste actrice in bijrol.

De prijzen voor beste acteur en actrice gingen naar Michael Keaton (Birdman) en Julianne Moore (Still Alice). J.K. Simmons mag zich tot beste acteur in bijrol kronen voor zijn prestatie in Whiplash. De prijs voor beste script ging naar de Amerikaanse cineast Wes Anderson voor zijn prent The Grand Budapest Hotel.

De documentaire over Edward Snowden, Citizenfour, werd door de Britse critici benoemd tot beste documentaire van het jaar en Leviathan was volgens hen de beste buitenlandse prent.

De prijs voor beste Britse film van het jaar ging uiteraard wel naar een Britse prent. Under the Skin van Jonathan Glazer ging met die eer lopen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content