Amerikaanse vrouw klaagt thriller Drive aan

Een vrouw in de Amerikaanse staat Michigan klaagt de verdeler van de Ryan Gosling thriller Drive aan omdat de trailer misleidend zou zijn.

Filmtrailers geven meestal te veel van de plot weg, maar niet in de omgekeerde wereld van de Amerikaanse Sarah Deming. Zij meent misleid te zijn geweest door het voorsmaakje van Drive, de thriller met Ryan Gosling in de hoofdrol.

Deming verwachtte op basis van de trailer immers een film zoals The Fast and The Furious, met wilde auto achtervolgingen en tonnen actie. Maar volgens haar aanklacht bevatte Drive juist heel weinig autoscènes. Ze vond er dus niet beter op de verdeler van de film en de bioscoop waar ze hem zag te dagvaarden.

Voorts verklaart Deming nog dat Drive racistische uitlatingen tegenover het Joodse volk toont en dus geweld tegen joden promoot. De vrouw hoopt haar zaak als een ‘class-action lawsuit’ in te dienen. Daardoor zouden cinemagangers in heel de Verenigde Staten een zelfde rechtszaak kunnen aanspannen wanneer ze een film zouden gezien hebben die niet strookt met het beeld in de trailer.

Drive van regisseur NIcolas Winding Refn gaat over een stuntcoureur in Hollywood die bijverdient als chauffeur bij allerhande misdaden. Wanneer een klus misloopt, wordt de chauffeur opgejaagd wild. Bij ons in de zalen vanaf 2 november. Bekijk hieronder alvast de veelbelovende/misleidende trailer. (TS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content