Amerikaanse Producers Guild Award voor het eerst naar twee films

De vakvereniging voor producers in Hollywood gaf voor het eerst in haar geschiedenis de hoofdprijs aan twee films: ’12 Years a Slave’ en ‘Gravity’.

De films “12 Years a Slave” en “Gravity” zijn zondag bekroond met de prijs voor de beste film van de Producers Guild of America (PGA). De vakvereniging voor producers in Hollywood gaf zo voor het eerst in haar geschiedenis de hoofdprijs aan twee films.

De prestigieuze awards gelden als voorbode voor de mogelijke Oscarwinnaar. Meestal zitten de producers en de leden van de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences op dezelfde lijn. “American Hustle” won de dag voordien dan weer de prijs voor beste film van de Screen Actors Guild, de belangrijkste vereniging van acteurs in Hollywood. De SAG Awards gelden eveneens als een graadmeter voor de Oscars.

De drie films maken een grote kans op het gegeerde beeldje, dat op 2 maart uitgereikt wordt. “American Hustle” en “Gravity” hebben elk tien Oscarnominaties. “12 Years a Slave” is negen keer genomineerd. Eind januari dingen ze nog naar een prijs van de Directors Guild. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content