Amerikaanse acteur Larry Hagman – J.R. Ewing – overleden

© Reuters

De Amerikaanse acteur Larry Hagman is op 81-jarige leeftijd overleden.

Dat melden Amerikaanse media. Hagman werd wereldberoemd door zijn vertolking van J.R. Ewing in de televisieserie Dallas.

Hagman stierf in een ziekenhuis in Dallas, omringd door intimi. Hij werd 81 jaar. De acteur leed al enige tijd aan kanker.

Belangrijkste televisiemoment ooit

Het liefst acteerde Larry Hagma als booswicht, zo vertrouwde de acteur ooit eens onlinezender AolTV.com toe. Als vertolker van J.R, de schurk in Dallas, werd Hagman wereldberoemd. Veertien jaar lang toonde hij de boosaardige kant van Amerika, het kapitalisme of gewoon het menselijk karakter. Privé was Hagman precies het tegendeel van het personage

De serie over de familie Ewing kluisterde ook in ons land velen aan de buis in de jaren tachtig. Het was een van de meest bekeken televisieprogramma’s over de hele wereld.

Naar de aflevering over wie JR neerschoot in de zomer van 1980 keken wereldwijd zo’n 300 miljoen mensen. Nog steeds staat de moordpoging op de gehaaide Texaanse olieman in de top tien van belangrijkste televisiemomenten ooit, samen met de eerste stappen van Neil Armstrong op de Maan. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content