American Hustle grote winnaar op Golden Globes

‘American Hustle’ is met drie onderscheidingen de grote winnaar van de 71ste Golden Globes. ’12 years a slave’ won de prijs voor beste drama. Ook Leonardo DiCaprio en Cate Blanchett kregen een Golden Globe.

“American Hustle” is als winnaar uit de 71ste editie van de Golden Globes gekomen. De film van David O. Russell sleepte drie prijzen in de wacht. “12 years a slave” kon in extremis de eer redden door de prijs voor beste drama te krijgen.

“American Hustle” gaat over twee kleine criminelen en een FBI-agent in een grote anticorruptieoperatie in de jaren zeventig. De prent kreeg de prijs voor beste komedie, terwijl Jennifer Lawrence en Amy Adams aan de haal gingen met de Golden Globes voor respectievelijk beste vrouwelijke bijrol en beste actrice in een komedie. De 23-jarige Lawrence viel vorig jaar ook al in de prijzen als beste actrice komedie in de film “Happiness Therapy” van dezelfde Russell.

Russel moest daarentegen het onderspit delven in de strijd voor beste regie. Daar ging de onderscheiding naar de Mexicaan Alfonso Cuaron voor ruimtethriller “Gravity” met Sandra Bullock en George Clooney.

Leonardo DiCaprio

De 39-jarige Leonardo DiCaprio won de tweede Golden Globe uit zijn carrière voor zijn rol als Jordan Belfort in “The Wolf of Wall Street” van Martin Scorsese. De prijs voor beste actrice in de categorie drama ging naar de Australische Cate Blanchett in “Blue Jasmine” van Woody Allen.

De Golden globes voor mannelijke hoofd- en bijrol werden uitgereikt aan Matthew McConaughey en Jared Leto voor hun rol als aids-patiënten in “Dallas Buyers Club”.

“12 years a slave” van de Britse regisseur Steve McQueen, dat nochtans één van de grote favorieten in Beverly Hills was, moet het met één prijs stellen, al is het wel die van beste film in de categorie drama.

De onderscheiding voor beste buitenlandse film ging naar “La Grande Bellezza” van de Italiaan Paolo Sorrentino, terwijl “Frozen” uit de Disney-stal werd verkozen tot beste animatiefilm en Spike Jonze het beste scenario schreef voor de film “Her”.

Woody Allen

Een bijzonder eerbetoon voor zijn gehele loopbaan werd nog gebracht aan Woody Allen, die naar goede gewoonte niet aanwezig was tijdens de ceremonie.

Bij de televisieprijzen waren “Breaking Bad” en “behind the Candelabra” de grote slokoppen. (Belga/TE)

FILM
Beste film drama: “12 Years A Slave”
Beste film komedie of musical: “American Hustle”
Beste acteur drama: Matthew McConaughey (“Dallas Buyers Club”)
Beste acteur komedie of musical: Leonardo DiCaprio (“The Wolf of
Wall Street”)
Beste actrice drama: Cate Blanchett (“Blue Jasmine”)
Beste actrice komedie of musical: Amy Adams (“American Hustle”)
Beste mannelijke bijrol: Jared Leto (“Dallas Buyers Club”)
Beste vrouwelijke bijrol: Jennifer Lawrence (“American Hustle”)
Beste regisseur: Alfonso Cuaron (“Gravity”)
Beste buitenlandse film: “La Grande Bellezza” (Italië)
Beste animatiefilm: “Frozen”
Beste scenario: Spike Jonze (“Her”)
Beste filmmuziek: Alex Ebert (“All is Lost”)

TELEVISIE Beste dramareeks: “Breaking Bad”
Beste acteur drama: Bryan Cranston (“Breaking Bad”)
Beste actrice drama: Robin Wright (“House of Cards”)
Beste reeks komedie: “Brooklyn Nine-Nine”
Beste acteur komedie: Andy Samberg (“Brooklyn Nine-Nine”)
Beste actrice komedie: Amy Poehler (“Parks and Recreation”)
Beste tv-film: “Behind the Candelabra”
Beste acteur in tv-film: Michael Douglas (“Behind the Candelabra”)
Beste actrice in mini-reeks of tv-film: Elisabeth Moss (“Top of
the Lake”)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content