‘Alleluia’ van Fabrice du Welz wint Gouden Méliès in Spanje

Alleluia © gf

De Brusselse regisseur Fabrice du Welz heeft met zijn film ‘Alleluia’ de Méliès d’Or voor de beste Europese fantastische film gewonnen in het Spaanse Sitges.

De langspeelfilm “Alleluia” van de Franstalige regisseur Fabrice du Welz heeft de Méliès d’Or (Gouden Méliès) voor de beste Europese fantastische film gewonnen bij de start van het Internationale Festival van de Fantastische Film in het Spaanse Sitges. De Gouden Méliès wordt toegekend in het kader van de EFFFF, de Europese Federatie van Festivals van Fantastische Films. Het fantastische verwijst hier naar het gebruik van fantasie, in navolging van filmpionier Georges Méliès.

De film was eind september voor de competitie in Sitges geselecteerd nadat hij de Zilveren Méliès had gewonnen op het internationale festival van de fantastische film in het Zweedse Lund.

Jaarlijks vinden negen EFFFF-festivals plaats. Wie één van die “deelfestivals” wint, komt in aanmerking voor de hoofdvogel, de Gouden Méliès. Ook vorig jaar kaapte Franstalig België met “Au nom du fils” van Vincent Lannoo de Fantastische hoofdvogel.

Du Welz verwierf grote bekendheid met zijn low-budget debuutfilm “Calvaire” (2004), over de calvarietocht van een charmezanger in het “Wallonie profonde”. Zijn – internationale – apocalyptische opvolger “Vinyan” (2008) sloeg niet aan bij het publiek.

“Alleluia” is een vrije interpretatie van een “schokkende” gebeurtenis in de jaren ’40 in de Verenigde Staten, beter bekend als het verhaal van de ‘Honeymoon killers’. Protagonisten zijn een jonge verpleegster en een gigolo, die oudere vrouwen oplichten en vermoorden. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content